streda 26. marca 2014

Recenzia : Nástroje smrteľníkov - Mesto kostí #1

Zverejnil Nicki o 9:48

Cassandra Clare : Nástroje smrteľníkov - Mesto kostí #1



Autor: Cassandra Clare
Originálny názov : City of Bones
Vydavateľstvo : Slovart,2012
Počet strán : 439
Jazyk: slovenský
Séria: Nástroje smrteľníkov
Diel : 1/6
Hl.postava: Clary, Jace
Vd. postavy: Simon, Isabelle, Alec, Magnus, Hodge,Valentine ,Jocelyn, Luke, ...
Obálka: Počula som že hodne ľudí není spokojných, no aj osobne som. Navrhli naozaj peknú obálku aj keď originál je predsa len naj :-)
Filmové spracovanie? áno :3
AnotáciaPätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?
Môj názor:
Cassandra je úžasná spisovateľka ktorá ma obrovitánsky talent! Hrdo môžem povedať že patrí ku moj naobľúbenejším spisovateľkám. Vie písať zaujímavo, humorne a od knihy sa nevieš odtrhnúť dokým ju nedočítaš a hneď potom siahnuť na ďalší diel. 


" Všetko je také isté, len ty si iná." 


Prvý diel tejto série Vás tak nehorázne pohltí že nedokážete prestať čítať dokiaľ neprečítate všetkých 6 dielov - vlastne zatiaľ len 5. A keď dočítate siahnete po ďalších knihách od autorky. V knihe nájdete napätie, akciu, humor ,sviežosť a možno sa tam nájde aj nejaká tá láska. Od začiatku sa tam niečo deje a pretrváva to až do konca.



" Všetky rozprávky su pravdivé."


Clary mi na pár stranách liezla ukrutne na nervy, ale inak sa správala v pohode :D . Naozaj som jej túto situáciu nezávidela. To všetko čo sa musela dozvedieť.. a nebolo to práve dva razy príjemné . Strašne som jej závidela Jacea. Bol taký sexy a prosto úžasný. Milovala som scénky medzi nimi a keď sa už konečne ku niečomu schyľovalo vždy to niekto alebo niečo prerušilo a ku tomu koncu to bol zabijak ... Aleca som mala od začiatku veľmi rada aj keď sa správal ku Clary tak hnusne a Magnus to bolo moje zlatíčko. Je to sexy bosorák aj keď škoda že je gay. Jedine Simona mi bolo ľúto. Je to taký zlatý chlapec a úžasný, nežný kamarát ale asi by som bola ako Clary.. Jace je Jace.



" Rýchlo sa zriekaš naše lásky."



Niečo málo ku filmu : pamätám sa ako bol ten film v kinách a strašne som naň chcela ísť no bohužiaľ som sa naň nedostala a som tomu len rada! Prečo ? Pretože moje pravdilo je : Najskôr si prečítaj knižku a až potom pozri film ! A tak som najskôr dočítala a ešte v ten deň som su pustila film. Bol skvelý aj keď kniha je predsa len v niečom lešpia. Nechápala som ako sa nemôže niekomu páčiť a stále nechápem . Áno, sú tam pozmenené niektoré scény ale to je podľa mňa úplne normálne. Čo môžem vytknúť je len obsadenie hercov. S niektorými som spokojná ( Jace, Alec, Izzy, Magnus,..) no s niektorými moc nie. Teda vlastne s jednou a to Clary ale išlo tam skôr len o také veci ako je farba vlasov a tak inak to herečka zahrala super :-) ( prepáčte ale rezenzie na filmy teda písať neviem :-D )

N.ick.i



1 komentárov:

Unknown povedal(a)...

Jednoznačne s tebou súhlasím ! Cassandra je skvelá spisovateľka a jej knihy sú úžasné :)

Zverejnenie komentára

 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review