utorok 8. apríla 2014

Recenzia - Aprylinne Pike : Krídla #1

Zverejnil Nicki o 8:44


Aprilynne Pike - Krídla #1


Autor: Aprilynne Pike
Originálny názov: Wings
Vydavateľstvo: Fortuna Libri, 2011
Počet strán:295
Jazyk: slovenský
Séria: Krídla
Diel: 1/4
Hl.postava: Laurel
Vd.postavy: David, Tamani, Chelsea, Jeremiah, Mama, Otec, ...
Obálka: Je jednoduchá a pekná :-)
Filmové spracovanie? nie
AnotáciaTento výnimočný príbeh plný kúziel a intríg, lásky a nebezpečenstva navždy zmení všetko, čo ste si doteraz mysleli o vílach.
Upútavka
Otočila sa tvárou k zrkadlu a ako zhypnotizovaná upierala zrak na čudesné útvary, ktoré sa jej vznášali vedľa hlavy. Vyzerali skoro ako krídla.
Chvíľu stála v nemom úžase a s vyvalenými očami civela na svoj odraz v zrkadle. Nech už to bolo čokoľvek, ohromilo ju to svojou krásou.

Môj názor
Nemôžem povedať že je to to najlešpia kniha akú som kedy čítala. Existujú aj omnoho lepšie. Pevne verím že autorka má talent napísať aj niečo iné ako toto. Nebolo to najhoršie, námet bol naozaj veľmi dobrý ale no .. . V podstate v celej  knihe sa nič poriadne nedeje možno až od takej 180 strany ( neviem teraz presne), no ani to potom nieje žiadna sláva. Začiatok ma nebavil , ale že vôbec. Boli tam o ničom rozhovory ktoré sa postupom času trochu zlepšili. Verila som že práve na tej nasledujúcej stránke sa to všetko zmení a ja si ju zamilujem a nebudem môcť prestať. Síce je pravda že som nemohla prestať ale len čisto zo zvedavosti. 


" Niečo, čo dokáže človeku zničiť život, by nemalo byť také krásne." - Laurel

Môžem s istotou povedať že sa mi žiadna postava nedostala pod kožu. Ani hlavná hrdinka , ani chlapci , vôbec nikto. S Laurel som nedokázala prežívať jej pocity. Len raz a to keď si snažila to krídlo vyšklbnúť, bolelo to teda aj mňa. No to bolo všetko. David je milý, zlatý a je tu pre Laurel vždy keď potrebuje. So všetkým jej pomáha a ona mu môže 100% veriť. Tamani sa mi viac ľúbi ako David. Hlavne preto že má čierne vlasy , pretože ja čiernovlasých chalanov milujem, a tak celkovo mi prišiel omnoho viac zaujímavejší než David. 


" Život nas učí každý deň." - David
" Na uábavu je predsa sex." - Tamani

Asi ako v každej sérii alebo knihe tu nájdeme milostný trojuholník. Je to už síce ohrané ale ja tieto trojuholníky milujem. Priznajme si, sťažujeme sa že tam furt sú ale bez toho by to nebolo až také super . Ostatné diely si samozrejme kúpim a prečítam. Na toto mám proste slabosť - keď si kúpim časť nejakej série ( a môže byť neviem ako zlá) musím mať doma v knihovničke všetky diely. 2. diel mám kupený takže dúfam že sa tam konečne začne niečo diať a budem to môcť s postavami naplno prežívať!  

Stránka autorky : Aprilynne Pike

1 komentárov:

E_V_E povedal(a)...

Čítala som len 1. diel,a le bolo to také milé a celkom sa mi to páčilo. No ja som skôr team David, pretože ten Tamani mi pripadal ako nonsens 8D Neviem či si prečítam zvyšok série, keďže sa mi celkom nepáčia nejaké veci, čo viem že sa stanú, ale tak uvidím 8)

Zverejnenie komentára

 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review