štvrtok 20. februára 2014

Recenzia - Serafína : Skrytá tvár #1

Zverejnil Nicki o 4:04
Serafína - Skrytá tvár #1

Autor : Rachel Hartman
Počet strán : 345 + 2 "úvodné strany" , 1 pamiatková, 2 - poďakovanie, o autorke , 9 strán vysvetliviek a zoznamu postáv
Vydavateľstvo : Fragment, 2013
Jazyk : slovenský
Séria : Serafína
Diel : 1/2
Hl. postava : Serafína
Vd. postavy : Orma, Lucian, Glisselda, Jozef, Abdo, Lars, Zeyd,....
Obálka?  Mne sa obálka celkom páči. Aj keď originál je predsa len krajší :) 
Pokračovanie? áno
Filmové spracovanie? nie
Akej vekovej kategórii by som ju odporučila? YA
Obsah :  Ani štyri desaťročia udržiavaného mieru nepomohli ľuďom a drakom kráľovstva Gored k prehlbovaniu vzájomnej dôvery. Draci, schopní brať na seba ľudskú podobu, sa ako vyslanci zúčastňujú súdov a ako bytosti s neobyčajne prenikavým rozumom odovzdávajú svoju múdrosť univerzitám sťaby učenci a učitelia. Napriek tomu však pre nich ľudské emócie zostávajú záhadou a s blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie.
Serafína Dombeghová sa obáva oboch strán. Ako neobyčajne nadaná hudobníčka sa ocitne na kráľovskom dvore, nanešťastie práve vo chvíli, kedy je za veľmi podozrivých okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny a podozrenie padne na drakov. Dochádza k vyšetrovaniu a Serafína, vtiahnutá doprostred, sa musí spojiť s kapitánom Kráľovninej gardy, ktorým je nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs. Popri spoločnom odhaľovaní náznakov sprisahania s cieľom zničiť mier, sa Serafína snaží uchrániť svoje vlastné tajomstvo. Tajomstvo tak strašné, že jeho odhalenie by ju mohlo stáť život.
Môj názor : 
" Jedna z najlepších fantasy o drakoch, akú som kedy čítal." - takto sa ku knihe vyjadril Christhoper Paolini a ja s ním môžem len súhlasiť. Autorka vytvorila zaujímavý svet ktorý je dôkladne premyslený. Vymyslela ( a samozrejme premyslela) všetko do detailu od rôznych krajín, cez drakov a ľúdí, svätcov až po samotný dej. Začiatok je trochu mätúci. Nedokázala som  si hneď zapamätať takú hŕstku postáv a tak som musela stále prevraciať stránky na koniec a pozrieť sa kto čo je. No nenechajte sa tým odradiť. Potom sa to už rozbehlo a nedokázala som od nej odtrhnúť oči. Serafína je naozaj silná hrdnika a Lucian .. to je moja láska :3 :D . A scény medzi nimi som fakt že zbožňovala. Vždy som bolá plná napätia čo sa stane.  Taktiež som si veľmi obľúbila Ormu a Glisseldu. Na knihu je veľa záporných hodnotení ale neposudzujte to podľa nich. Proste si ju kúpte ( alebo ak nechcete riskovať požičajte) a presvedčte sa sami! :) Nemôžem sa dočkať na ďalšiu časť ! 

 Názory spisovateľov : 

ELLEN KUSHNER  ( nositelka ceny World Fantasy Award) -  "Tvorivá invencia Rachel Hartman nikdy neprestane ohoromovať svojou presvedčivosťou, inteligenciou a originalitou. Jej hrdinov by som nasledovala až na koniec sveta. "

ALISON GOODMAN  ( autorka bestsellerov Eon a Eona) -  "Pôsobivý mix strhujúceho príbehu, fascinujúcich hrdinov a dračích legiend. Svet Serafíny jednoducho zbožňujem."

NAOMI NOVIK ( autorka bestsellerovej série Temeraire) - " Kniha, ktorú si budete strážiť ako oko v hlave, vzácna a žiarivá ako dračie šupiny. Hlavná hrdinka sa Vám nezmazateľne vryje do podvedomia. " 






Aký máte na knihu názor vy? :)

N.ick.i

1 komentárov:

Majka Danihelová povedal(a)...

Som na ňu veľmi zvedavá, hádam sa k nej už čoskoro dostanem. :D

Zverejnenie komentára

 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review