štvrtok 30. januára 2014

Recenzia - Kacír a bosorka #1

Zverejnil Nicki o 7:56
Kacír a bosorka  #1

Autor: Philipa Gregoryová
Počet strán : 266 +1 strana mapy , 4 strany poznámok autora a 1 strana slovníka pojmov+životopis autora
Vydavyteľstvo: Fortuna, 2012
Jazyk: slovenčina
Séria: Rád temnoty
Hl. postavy : Luca Vero, Izolda
Vd. postavy: Giorgio, Peter, Freize, Ishraq, Ursula,...
Obálka: Naozaj sa mi veľmi páči. Písmo sa hodí, a celková obálka je vystihujúca pre dej. 
Pokračovanie? áno
Filmové spracovanie? nie 
Kde som na ňu natrafila? Odporučila mi ju kamarátka a tak som sa na ňu vrhla :D
Kúpiť?Ak Vám nevadí že je tam kresťanstvo, mníšky atď. určite áno ! 
Akej vekovej kategórií by som ju odporučila?  Každý si v nej nájde svoje :) 
Obsah: Píše sa rok 1453 a všetko nasvedčuje tomu, že sa blíži koniec sveta. Sedemnásťročný Luca Vero je obvinený z kacírstva a vylúčený z kláštora. Záhadný cudzinec ho poverí zaznamenávaním konca sveta v Európe. Luca sa riadi pokynmi v zapečatených listoch a vydáva sa mapovať strach kresťanského sveta, aby nakoniec došiel až na hranicu dobra so zlom. 
Sedemnásťročná matka predstavená Izolda je odsúdená na život v kláštore, aby nemohla získať svoje veľké dedičstvo. Keď mníšky zverené do jej opatery začnú trpieť čudnými víziami, chodia v spánku a na tele sa im zjavujú krvácajúce rany, prichádza Luca, aby udalosti vyšetril. Všetky dôkazy ukazujú na Izoldu. Na nádvorí sa už stavia hranica, kde ju majú upáliť ako bosorku.
Luca s Izoldou sú prinútení čeliť najväčším hrôzam stredovekého sveta – čiernej mágii, vlkolakom a šialenstvu. Na ceste za skutočnou historickou postavou, ktorá obraňuje hranice kresťanského sveta a opatruje tajomstvá Rádu temnoty, nachádzajú pravdu, vlastné osudy a dokonca aj lásku. 

Môj názor: 
Tento historický román je postavený na úplne vymyslených mladých ľuďoch. Čítala som túto knihu s radosťou a chuťou a nadšene som sa pridala k postavám na ich ceste. Začiatok - prvá kapitola- bola nudná a myslela som si že ma tá kniha baviť nebude, no dala som jej šancu. Postupom času sa kniha stávala zaujímavejšou a zaujímavejšou, až som sa nakloniec od nej nemohla odtrhnúť. Autorka mala všetko premyslené a nebolo to odfľaknuté. Veľa krát som bola prekvapená ,  ako čo dopadlo. Veľmi som si oblúbila postavu Ishraq a zase naopak nemusím postavu Petra. Autorke som chcela najskôr vytknúť že tam bolo veľa slov ktorým som nerozumela a asi by ani neporozumela väčšina z Vás a možno to bola len moja domienka. No potom som úplne vzadu našla slovník pojmov , takže autorka to predpokladala. Dozadu aj napísala aj poznámky v ktorých veľa vecí vysvetlila. Popravde? Nikdy som nebola na takéto knihy no táto je vážne skvelá. Už sa teším na ďalšiu časť. ( Recenziu Vám pridám neskôr :)) ) .

a pol 
A čo na knihu hovoríte vy? :)

N.ick.i

3 komentárov:

Timi povedal(a)...

Celkom zaujímavá kniha. Už nie raz som sa s ňou stretla. Niekedy si ju určite prečítam :)

E_V_E povedal(a)...

Pekne si to tu dala dokopy 8) S blogspotom sa dá veľmi dobre vyhrať, tak preskúmaj všetko.

Čo sa týka knihy, bolo obdobie, keď som ju nesmierne chcela, ale nejako to zo mňa už opadlo a nie som si istá, či by ma to bavilo. Možno sa k nej raz dostanem.

Nicki povedal(a)...

Ďakujem :) Tak to áno :) ... tak každému s apáči niečo iné ale je to dosť dobré , aspoň pola mňa :)))

Zverejnenie komentára

 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review