utorok 1. apríla 2014

Recenzia - Amanda Hocking : Prímerie #2

Zverejnil Nicki o 7:05


Amanda Hocking - Prímerie #2



Autor : Amanda Hocking
Originálny názov: Torn 
Vydavateľstvo: Fortuna Libri , 2013
Počet strán : 335
Jazyk: slovenský
Séria : Trylovia 
Diel : 2/3
Hl.postava : Wendy
Vd. postavy : Finn, Loki, Matt, Rhys, Elora, Thomas, Sara, Oren ,.....
Obálka : Obálka je tak isto ako aj pri prvej časti krásna a vystihujúca. Veľmi sa mi páči že tam je vždy ten malý detail ( ako na foto koruna) ktorá je v tom deji dôležitá . 
Filmové spracovanie ? Bohužiaľ,nie.
AnotáciaKeď sa Wendy Everlyová dozvedela pravdu – že je podhodenec, dieťa, ktoré príslušníci mocného trolského kmeňa Trylovia vymenili hneď po narodení, uvedomila si, že jej život už nikdy nebude taký ako predtým.
Navyše vôbec netušila, aké úzke väzby ju spájajú s nepriateľskými Vitrami, ktorí sa nezastavia pred ničím, aby ju získali. Nádej ochrániť Trylov pred hrozbou vojny má iba vtedy, ak ovládne svoje schopnosti a vydá sa za rovnako mocného príslušníka najvyššej šľachty. To však znamená definitívne sa vzdať zakázaného vzťahu s Finnom, svojím príťažlivým osobným strážcom, a zabudnúť na princa Vitrov Lokiho, ktorý ju čoraz väčšmi opantáva.
Wendy sa musí rozhodnúť medzi volaním srdca a zodpovednosťou voči ľudu, medzi láskou a povinnosťou. Ak si vyberie zle, môže stratiť všetko a všetkých...

Môj názor
Prímerie je druhá časť úžasnej série o Tryloch. Autorka po prvej knihe nepopustila a stále pokračovala v úžasnom, premyslenom deji so skvelými postavami. Táto séria je úžasná už len tým, že aj keď sa v knihe toho nedeje až tak veľa, autorka to vie tak perfektne zapliesť, že nakoniec žasnem. Dokázala aj s toho najmenšieho nič spraviť niečo veľkolepé. Je tu viac akcie a zápletiek, čo je veľké plus. Podozvedali sme sa tu nové veci a autorka popritom jemne, nenápadne povysvetľovala aj to čo sme sa dozvedeli v prvej knihe.


" Vedela som iba, že mám po krk toho, ako mi stále láme srdce."

Wendy sa mi v tejto časti zapáčila viac než v tej prvej. Jednak preto že si už tak nenechala skákať po hlave a jednak pre to že sa s ufňukaného dievčaťa  stala silná a dospelá žena.  Kľudne by sa za svoj ľud a priateľov/rodinu obetovala bez váhania. Ešte sa mi asi nestalo že by som si rovnako obľúbila obidvoch chlapcov hlavnej hrdinky. Čiže mi je v podstate jedno či skončí s Finnom alebo Lokim ( ak vôbec s niektorým z nich skončí), akurát mi bude toho druhého ľúto. Maťa mala si v jednom pravdu. Lokiho som si zamilovala od prvého momentu. Autorka ho vykreslila ako strašne sexy chlapa ktorý neustále trepe vtipné poznámky aj keď mu ide o krk. Naopak Finn si to v tejto časti u mňa trocha pohnojil ale milovať som ho neprestala :D . Správal sa strašne ako blbec a nevedel sa rozhodunúť čo chce. Raz ju miluje ale nemôže s ňou byť a o chvíľu zas niečo iné. Och :).


" Veľmi si mi chýbala, princezná, a nemohol som sa tomu ubrániť, musel som prísť."

Takže ako ste si všimli zo zakázanej lásky nám tu vznikol milostný trojuholník a dokonca sa dá povedať že aj trocha štvoruholník ( však Elora -_- ! ). Strašne ma dostali scénky medzi nimi . Autorka to tak popísala že som to prežívala s nimi. Každé trápenie, každé vzrušenie, každý bozk .. Na konci knižky sa opäť nachádza Jeden deň, tri cesty . Veľmi sa mi to páčilo a dovolilo mi do dostať sa do hláv chlapov, čo bolo naozaj zaujímavé. Taktiež sa nám tu vyskytne okrem boja Trylov a Vitrov aj boj medzi rozumom a srdcom. Čo myslíte? Kto/Čo vyhrá ? :-) Som veľmi rada že som na túto knihu natrafila a že ju vôbec autorka napísala! :) 

Bonusovka!  Ak by ste o knihe chceli vedieť niečo viac navštívte tento blog : World of Amanda Hocking . Nájdete tam list od autorky ohľadom kníh, Elorinu galériu, videá, popisy. Však pozrite, mňa ta stránka naozaj zaujala :- ) 


N.ick.i

1 komentárov:

Timi povedal(a)...

Momentálne čítam túto knihu a strašne sa mi páči :)

Zverejnenie komentára

 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review