štvrtok 20. februára 2014

Recenzia - Serafína : Skrytá tvár #1

Zverejnil Nicki o 4:04 1 komentárov
Serafína - Skrytá tvár #1

Autor : Rachel Hartman
Počet strán : 345 + 2 "úvodné strany" , 1 pamiatková, 2 - poďakovanie, o autorke , 9 strán vysvetliviek a zoznamu postáv
Vydavateľstvo : Fragment, 2013
Jazyk : slovenský
Séria : Serafína
Diel : 1/2
Hl. postava : Serafína
Vd. postavy : Orma, Lucian, Glisselda, Jozef, Abdo, Lars, Zeyd,....
Obálka?  Mne sa obálka celkom páči. Aj keď originál je predsa len krajší :) 
Pokračovanie? áno
Filmové spracovanie? nie
Akej vekovej kategórii by som ju odporučila? YA
Obsah :  Ani štyri desaťročia udržiavaného mieru nepomohli ľuďom a drakom kráľovstva Gored k prehlbovaniu vzájomnej dôvery. Draci, schopní brať na seba ľudskú podobu, sa ako vyslanci zúčastňujú súdov a ako bytosti s neobyčajne prenikavým rozumom odovzdávajú svoju múdrosť univerzitám sťaby učenci a učitelia. Napriek tomu však pre nich ľudské emócie zostávajú záhadou a s blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie.
Serafína Dombeghová sa obáva oboch strán. Ako neobyčajne nadaná hudobníčka sa ocitne na kráľovskom dvore, nanešťastie práve vo chvíli, kedy je za veľmi podozrivých okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny a podozrenie padne na drakov. Dochádza k vyšetrovaniu a Serafína, vtiahnutá doprostred, sa musí spojiť s kapitánom Kráľovninej gardy, ktorým je nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs. Popri spoločnom odhaľovaní náznakov sprisahania s cieľom zničiť mier, sa Serafína snaží uchrániť svoje vlastné tajomstvo. Tajomstvo tak strašné, že jeho odhalenie by ju mohlo stáť život.
Môj názor : 
" Jedna z najlepších fantasy o drakoch, akú som kedy čítal." - takto sa ku knihe vyjadril Christhoper Paolini a ja s ním môžem len súhlasiť. Autorka vytvorila zaujímavý svet ktorý je dôkladne premyslený. Vymyslela ( a samozrejme premyslela) všetko do detailu od rôznych krajín, cez drakov a ľúdí, svätcov až po samotný dej. Začiatok je trochu mätúci. Nedokázala som  si hneď zapamätať takú hŕstku postáv a tak som musela stále prevraciať stránky na koniec a pozrieť sa kto čo je. No nenechajte sa tým odradiť. Potom sa to už rozbehlo a nedokázala som od nej odtrhnúť oči. Serafína je naozaj silná hrdnika a Lucian .. to je moja láska :3 :D . A scény medzi nimi som fakt že zbožňovala. Vždy som bolá plná napätia čo sa stane.  Taktiež som si veľmi obľúbila Ormu a Glisseldu. Na knihu je veľa záporných hodnotení ale neposudzujte to podľa nich. Proste si ju kúpte ( alebo ak nechcete riskovať požičajte) a presvedčte sa sami! :) Nemôžem sa dočkať na ďalšiu časť ! 

 Názory spisovateľov : 

ELLEN KUSHNER  ( nositelka ceny World Fantasy Award) -  "Tvorivá invencia Rachel Hartman nikdy neprestane ohoromovať svojou presvedčivosťou, inteligenciou a originalitou. Jej hrdinov by som nasledovala až na koniec sveta. "

ALISON GOODMAN  ( autorka bestsellerov Eon a Eona) -  "Pôsobivý mix strhujúceho príbehu, fascinujúcich hrdinov a dračích legiend. Svet Serafíny jednoducho zbožňujem."

NAOMI NOVIK ( autorka bestsellerovej série Temeraire) - " Kniha, ktorú si budete strážiť ako oko v hlave, vzácna a žiarivá ako dračie šupiny. Hlavná hrdinka sa Vám nezmazateľne vryje do podvedomia. " 






Aký máte na knihu názor vy? :)

N.ick.i

sobota 8. februára 2014

Recenzia - Temné vízie : Zvláštna sila #1

Zverejnil Nicki o 3:21 1 komentárov
Temné vízie - Zvláštna sila #1

Autor: L.J.Smith
Počet strán: 262 + 1 strana venovanie, 1 úvodná strana 
Vydavateľstvo: Fragment 2011 , originál - 1994
Jazyk: slovenský
Séria:Temné vízie
Časť: #1
 Hl. postavy: Kaitlyn

Vd. postavy : Joyce, Anna, Lewis, Rob, Gabriel, Marisol, Zetes,..
Obálka: Mne osobne, sa obálka moc nepáči :)
Pokračovanie? áno 
Filmové spracovanie? nie
Odkiaľ ju mám? z knižnice
Akej vekovej kategórii by som ju odporučila? YA
Obsah: Študentku strednej školy Kaitlyn pre jej nezvyčajné oči a jasnovidecké schopnosti považujú za čarodejnicu. Keďže ľudia sa jej boja, nemá nijakých priateľov. A tak prijme pozvanie do Zetesovho inštitútu, aby začala nový život a študovala s rovesníkmi s podobným neobvyklým nadaním. Kaitlyn tu spozná dvoch príťažlivých spolužiakov – sympatického Roba, ktorý svojou liečivou silou rozdáva len dobro, a tajomného a nebezpečného Gabriela s telepatickými schopnosťami. Študenti postupne odhaľujú, prečo ich do inštitútu priviedli. A Kaitlyn sa musí rozhodnúť, komu veriť... a koho milovať.
Môj názor: 
Po dlhej dobe som sa tešila že si prečítam niečo iné ako vlkolaky, upíri, anjeli... . Bolo to také pohodové čítanie aj keď nie najlepšie. Som rada že som si knihu nekúpila, len požičala. Nič poriadne sa nedialo, možno tak ku koncu. Taktiež koniec bol vcelku predvídateľný, aj keď pár momentov bolo prekvapivých.A či si prečítam ostatné časti? Zrejme áno pretože som zvedavá ako to bude autorka ďalej vyvíjať a či to už bude lepšie a samozrejme kvôli Gabrielovi :33 :D . 

Aký je Váš názor na knihu? 

N.ick.i


streda 5. februára 2014

Recenzia - Deti búrky #2

Zverejnil Nicki o 7:41 0 komentárov
Deti búrky #2

Autor: Philippa Gregory
Počet strán:  288 strán

Vydavateľstvo: Fortuna Libri, 2013
Jazyk: slovenský
Séria:Rád temnoty
Hl. postavy: Luca Vero, Izolda, Freize, Ishraq, Radu Baja, ...
Vd. postavy :  brat Peter, Johann, Ree, 
Obálka: Tak isto ako aj prvá kniha aj táto má nádhernú obálku, jediné čo by som mohla vytknúť je že nadpis nieje moc vidno :)
Pokračovanie? : áno, mali by byť 4 časti, zatiaľ sú 2 ( recenzie na 1. časť  tu)
Filmové spracovanie? : nie
Kde som na ňu natrafila? : od kamarátky
Kúpiť? ak sa Vám páčila 1. časť tak 2. je ešte lepšia :)
Akej vekovej kategórii by som ju odporučila? každý si v nej príde na svoje 
Obsah: Luca s Izoldou sa ocitnú uprostred obrovského chaosu. Ak chcú prežiť, musia sa spoliehať jeden na druhého a na svojich priateľov Ishraq a Freizeho.
Taliansko roku 1453. Luca s Izoldou sa dostávajú do malej rybárskej dediny, v ktorej sa nečakane strhne sled nepochopiteľných a desivých udalostí a Lucovou úlohou je odhaliť ich. Spoločné putovanie po kresťanskom svete mladých ľudí čoraz väčšmi zbližuje. Namiesto pokojnej plavby do Splitu ich čaká stretnutie s detskou križiackou výpravou a tajomným Johannom, obrovská prívalová vlna a vyšetrovanie detí búrky, čiže čarodejníc, čo na dedinu privolali záhubu. V druhej knihe série Rád temnoty sa stupňuje napätie a tajomstvá vychádzajú na svetlo sveta.
Môj názor : 
Autorka ma zas a opäť nesklamala. Píše veľmi zaujímavo a jednoducho. Dej mi spestrilo že sa tam striedali rôzne pohľady. Raz bol Lucov, raz Freizeho a tak .  V knihe je všetko do detailu poriadne premyslené a vidno že autorka nad tým aj rozmýšľala a nenapísala to len tak. Bola som zvedavá ako sa vyvinú postavy a na vzťah Ishraq a Freiza. Bohužiaľ sa okolo nich nič moc nedialo až na posledných stránkach. Aj tak sú to moje naj naj naj postavy a budem im držať palce :D . Veľmi sa mi páčili aj Freizove narážky:3 Konečne som si obľúbila aj brata Petra a taktiež sa mi zalúbilo aj krátke vystupovanie Radu Abaja. V knihe sa objavuje  aj veľa skvelých výrokov a niektoré z nich som si musela aj zapísať. Teším sa na ďalšiu časť a keď ju konečne budem mať budete môcť očakávať recenziu. 

a pol
N.ick.i

nedeľa 2. februára 2014

Novinky: február 2014

Zverejnil Nicki o 13:10 0 komentárov
Február 2014






Autor: Stephen King
Názov: Joyland
Dátum vydania : 5.2.
Jazyk: slovenský
ObsahSvet kolotočiarov je pestrý, falošný aj desivo úprimný. Občas sa pri stánkoch nehrá o plyšové medvedíky, ale o život. V strašidelnom zámku strácajú mladé ženy spodnú bielizeň a tečie v ňom ozajstná krv. Na vlastnej koži to zistí vysokoškolák Devin Jones, ktorému život dáva poriadne zabrať. Devinova prvá veľká láska sa skončila katastrofou, takže je stále panic a zostalo mu po nej iba zlomené srdce. Nemá s kým stráviť leto, preto nastúpi na letnú brigádu v zábavnom parku Joyland v malom severokarolínskom meste. Ide tam s nádejou, že pri kolotočoch zabudne na svoje depresie a trápenia.
Joyland mu však pripraví niečo omnoho lepšie – ale aj horšie. Devin spoznáva bizarné postavičky z kolotočiarskeho sveta a zapletie sa do riešenia starej vraždy, po ktorej zostal medzi jarmočnými strašidlami jeden skutočný a veľmi nepokojný duch. Pri dramatickom pátraní takmer príde o život. Nachádza však novú lásku a konečne sa z neho stáva muž, hoci úplne inak, než dúfal.
Stephen King opäť ponúka napínavý, vtipný i dojímavý príbeh, ktorý prečítate jedným dychom.




Autor : Richelle Mead
Názov: Ohnivé srdce
Dátum vydania: 11.2
Jazyk : český 
ObsahAlchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe...

Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána...

Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.


Autor: Sara Shepardová 
Názov: Roztomilé malé lhářky 8 - Hledané
Dátum vydania : 11.2
Jazyk : český
Obsah: Nieje uvedený 













Autor: Claire Bidwell Smith 
Názov: Plávanie so žralokmi
Dátum vydania: 12.2
Jazyk : slovenský
ObsahKeď rodičom Claire Bidwellovej s niekoľkomesačným odstupom diagnostikujú rakovinu, má iba štrnásť rokov. Kým chodí do prvého ročníka vysokej školy, jej mama začína chradnúť. Claire si uvedomuje, že o ňu čoskoro príde. 
Oporu hľadá vo všetkom – v chlapcoch, alkohole, cestovaní, anonymite veľkomiest. Nech však urobí čokoľvek, na pleciach nesie ťarchu sveta, v ktorom sa cíti osamelá. Jej skutočnými spoločníkmi sa stanú slová – knihy, denníky, listy, rodinné príbehy. 
Osamelosť a zármutok netrápia iba ju, ale aj jej starnúceho otca. Ako začínajúca novinárka sa s ním vydá do strednej Európy, aby mu pomohla pátrať po jeho minulosti. Bude to posledná vzrušujúca udalosť v kronike ich trojčlennej rodiny.




Autor: Ružena Scherhauferová 
Názov: Život sa nás nepýtal 
Dátum vydania : 12.2
Jazyk : slovenský
ObsahNa prvú lásku nezabúdame. Je čistá a priezračná ako horská bystrina a úprimná ako dobré priateľstvo. Zostáva ukrytá hlboko v nás, v našom vedomí, a vždy si na ňu spomenieme, keď nám je ťažko. Možno preto, že nám život niekedy ublíži viac ako ona, vtedy, pred rokmi.

Maturantka Kristína Bánovská, žijúca neďaleko Bratislavy, stretne počas dvoch týždňov prázdnin na východe Slovenska Michala, o tri roky staršieho mladíka. Láska, ktorá sa zrodí medzi nimi, by sa mohla pokojne nazvať osudovou... Sprevádza ich celým životom napriek tomu, že sa museli od seba v mladosti nedobrovoľne odlúčiť. Hoci si neskôr každý z nich zúfalo hľadá osobné šťastie vo vlastnom domove a rodine, tú lásku z mladosti, nenaplnenú a silnú, si nosia stále v srdciach a nedokážu sa jej vzdať. Tlie tam ticho ako pahreba, ktorá potrebuje iba malú iskru, aby sa vznietila a začala opäť horieť. Celé roky sú Kristína a Michal prepojení akousi telepatiou podobných myšlienok, opatrujúc si vzácnu osobnú korešpondenciu. Ticho dúfajú, že raz sa všetko zmení... 

Ako sa príbeh skončí? Stretnú sa raz zaľúbenci a nájdu si k sebe konečne cestu? Podarí sa im po dlhoročnom strádaní byť opäť spolu a pokračovať tam, kde začali ako mladí?


Autor: C.J. Daughteryová 
Názov: Noční škola - Odkaz
Dátum vydania: 13.2.
Jazyk: český
Obsah: Nieje uvedný












Autor: Brigitte Melzer
Názov: Vzpoura andelu 
Dátum vydania : 13.2.
Jazyk : český 
ObsahStrážný anděl Akashiel opravdu neměl nejlepší den. Nešťastnou náhodou málem způsobil smrt dívky Ráchel, nad kterou měl bdít. Avšak ani pro Ráchel není od oné chvíle nic jako dřív. Pronásledují ji neznámé postavy, její kocour umí najednou mluvit a na zahradě se objeví bytost s černými křídly. Aniž by to tušil, uvedl Akashiel do pohybu události, které mají rozhodnout věčný boj mezi dobrem a zlem - a Ráchel vězí přesně uprostřed. Ačkoliv zrovna netouží bavit se s andělem, který ji málem připravil o život, je Akashiel tím jediným, kdo jí ještě může pomoci. A to, že oba začnou pociťovat vzájemnou náklonnost, celou věc zkomplikuje ještě víc. Andělé si totiž s lidmi nemají co začínat...



Autor: Richelle Mead
Názov: Tieňon pobozkaná
Dátum vydania: 24.2.
Jazyk: slovenský
ObsahRose vie, že láska medzi strážcami je zakázaná. Jej najlepšia priateľka Lissa, posledná dragomírovská princezná, musí byť pre ňu vždy číslo jeden. Keď však ide o božského Dimitriho Belikova, pravidlá neplatia. Hoci to znamená klamať Lisse a ohroziť ich dlhoročné priateľstvo. 

Odkedy Rose zabila prvého strigoja, niečo sa v nej zmenilo. Myseľ jej zahaľuje temnota a duchovia ju varujú pred nesmrteľnými nemŕtvymi. V bitke ako z najhorších nočných môr si Rose bude musieť vybrať medzi životom, láskou a dvoma ľuďmi, na ktorých jej záleží najviac.


Autor: J. Lynn
Názov: Počkám na tebe
Dátum vydania: 26.2.
Jazyk: český
Obsah

Na něco se vyplatí si počkat…

Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.

Něco se vyplatí prožít…

Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem neměla tušení, že v ní dřímá.

O něčem by se nikdy nemělo mlčet…

Když však Avery obdrží několik výhružných zpráv a telefonátů, nemá na vybranou a musí se postavit čelem minulosti, kterou toužila pohřbít. Někdo jí totiž odmítá dovolit, aby zapomněla na tu noc, kdy se všechno změnilo. Až zničující pravda vyjde najevo, vydrápe se z ní Avery tentokrát bez jizev? A bude tu Cameron pro ni, aby jí pomohl, nebo ho stáhne s sebou do propasti?
Za něco se vyplatí bojovat…


Autor: Patrick Seth
Názov: Oživovateľ
Dátum vydania: 26.2.
Jazyk: slovenský
ObsahOživovatelia majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom oživení ich verejnosť konečne ako-tak prijíma. Výpovede mŕtvych sa začínajú akceptovať v procesoch. Súdne oživovanie sa stáva bežnou súčasťou policajného vyšetrovania.

V Spojených štátoch oživovatelia patria do právomoci Súdnej oživovateľskej služby. Jonah Miller je aj napriek svojej problematickej minulosti jedným z najlepších oživovateľov. Pri oživení obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. Nadriadení ho uisťujú, že ide len o výplod jeho fantázie a dôsledok stresu. On sám o tom pochybuje.

Potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti. Jonah sa chtiac-nechtiac zapája do vyšetrovania. Spolu s Harkerovou dcérou Annabel sa zúfalo pokúšajú odhaliť vinníkov a postaviť ich pred súd. Čoskoro sa im však postavia do cesty dávno zabudnuté pravdy. Spochybnia všetko, čo Jonah vyznáva, a hrozia zničením celého ľudstva, ak ich včas nezastaví...


Autor: Kristina Hlaváčková
Názov: Dračí oči - Čarodejka
Dátum vydania: 28.2.
Jazyk: český
Obsah: Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy...

Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!


Autor: Cassandra Clare
Názov: Nástroje smrteľníkov - Mesto padlých anjelov
Dátum vydania: 28.2.
Jazyk : slovenský
ObsahValentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. 

Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.


Na ktorú z nich sa tešíte? :)

N.ick.i

sobota 1. februára 2014

Recenzia - Carrie

Zverejnil Nicki o 10:34 0 komentárov
Carrie 



Autor: Stephen King
Počet strán: 207 +venovanie
Vydavateľstvo: Ikar, 2013
Jazyk: Slovenský
Hl postavy : Carrie White
Vd. postavy: Sue Snellová, Chris Hargensenová, Tommy Ross, William/ Billy Nolan, slečna Desjardinová
Obálka: Keďže by to mala byť horrorová knižka a obálka naháňa určitým spôsobom strach dala by som jej 4/5 b. .
Pokračovanie? Nie
Filmové spracovanie?Áno
Kniha/film? Obidve majú niečo do seba :)
Kde som na ňu natrafila? Bola som na tom v kine a potom som zistila že je aj kniha, tak som to chcel posúdiť. 
Kúpiť? Áno
Akej vekovej kategórii by som ju odporučila? 14+  Mladších by to podľa mňa nebavilo :)
Obsah: Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole aj v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľubenú, zakríknutú stredoškloláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička - silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom májalese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.
Môj názor:
Veľa ľuďom sa nepáči že tam autor pridal výstrižky z novín, častí študii a výpovede svedkov. Za to mne sa to vďaka tomu zdalo oveľa zaujímavejšie. Kniha ma určite nesklamala a bolo potešením ju čítať. Kniha vôbec nieje strašidelná a chýbal mi tu nejaký ten prekvapivý moment keďže už cez tie výpovede a tak napísal ako dej vyvrcholí. Dosť mi tam vadilo slovíčko sťa, ale to je len otázka vkus. Autor opäť zabodoval, ale druhý krat by som si tú knihu už určite neprečítala. :)
Aký je Váš názor ?






N.ick.i
 
 

My life - My books Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review